(untitled) (International journal of artificial intelligence, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimini transformatsiya qilishda sun’iy intellekt algoritmlaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi ta’lim jarayonlarini modellashtirishda qo‘llaniladigan mashinali o‘rganish, neyron tarmoqlar va prediktiv tahlil usullarining samaradorligini ochib berishdir. Maqolada adaptiv o‘quv yo‘nalishlarini qurish, talabalar o‘zlashtirishini prognozlash va baholash tizimlarini avtomatlashtirish masalalari tahlil qilingan. Olingan natijalar SI algoritmlari ta’limni shaxsiylashtirish va pedagogik qarorlar qabul qilishda yuqori aniqlikni ta’minlashini ko‘rsatadi.